Seminář

Ochrana osobních údajů v personalistice Bonus 2 vstupenky do kina Cinestar

Seminář je určen:

pracovníkům personálního oddělení společností, interním právníkům a dalším osobám zajímajícím se o personalistiku 

Cíl semináře:

poskytnutí přehledu o právní úpravě nakládání s osobními údaji v každodenní personalistické praxi, zejména s ohledem na časté chyby zaměstnavatelů a možné sankce za nedodržení povinností stanovených zákonem o ochraně osobních údajů. Účastníci semináře získají přehled, jak mají při nakládání s osobními údaji postupovat, a to jak vůči samotným zaměstnancům (respektive i zájemcům o práci a bývalým zaměstnancům), tak i Úřadu pro ochranu osobních údajů. Dále by měli účastníci dostat návod, jak případně upravit své interní směrnice a samotné postupy, aby byly v souladu s právními předpisy. 

Obsah (osnova) semináře

1. Stručný úvod do problematiky nakládání s osobními údaji zaměstnanců

  • zhodnocena situace v České republice, pokud jde o právní úpravu, provádění kontrol Úřadu pro ochranu osobních údajů a největší rizika při porušení zákona.

2. Základní principy zákona o ochraně osobních údajů

  • seznámení se základními principy zákona o ochraně osobních údajů, které je nutné aplikovat i na každodenní praxi zaměstnavatele a jeho personalistů;
  • povinnost informovat zaměstnance o parametrech zpracování jejich osobních údajů;
  • povinnost osobní údaje zaměstnanců řádně zabezpečit před zneužitím
  • další povinnosti a s možné správní ale i trestněprávní sankce při jejich nedodržení.

 3. Povinnosti při nakládání s osobními údaji zaměstnanců

  • hlavní část semináře bude zaměřena na typické a nejčastější situace, kdy dochází k nakládání s osobními údaji ze strany personalistů;
  • bude podrobně vysvětleno, jak je možné nakládat se životopisy zájemců o práci, jak postupovat během pohovorů a zda je možné si ponechat životopisy neúspěšných zájemců o práci po skončení výběrového řízení, mimo jiné bude vysvětleno jaké informace a dokumenty je možné po zájemcích o práci požadovat a co může obsahovat vstupní dotazník;
  • dále bude seminář zaměřen na problematiku vedení osobního spisu (včetně jeho zpřístupnění třetím osobám);
  • probrány budou i další nakládání s osobními údaji (vedle povinného nakládání pro účely personálně-mzdové agendy), například pro účely nabízení služeb ze strany zaměstnavatele, nakládání s fotografiemi zaměstnanců nebo implementace tzv. whistleblowing policy (tedy pravidel pro hlášení podezřelých okolností ve společnosti, především ve spojení s finančními postupy);
  • další část semináře bude věnována stále aktuální problematice monitorování zaměstnanců, ať již jde o monitoring emailů nebo telefonátů zaměstnanců, používání internetu, zavedení kamerového systému, případně sledování pohybu služebních vozidel;
  • výklad bude dále zaměřen i na v praxi velmi časté předávání osobních údajů zaměstnanců do zahraničí, a to především dle požadavků zahraničních mateřských společností;
  • v závěru semináře se lektor zaměří na správný postup při nakládání s osobními údaji zaměstnanců, jejichž pracovní poměr skončil a na možnosti či povinnosti zaměstnavatelů uchovávat osobní údaje zaměstnanců (resp. dokumenty takové údaje obsahující) i po takovém skončení.

4.   Diskuse s účastníky na probraná témata. Tento bod nicméně bude záviset na zájmu účastníků s tím, že lektor zodpoví otázky již v průběhu semináře

 

Časový harmonogram:

08:30 – 09:00 prezence účastníků

09:00 – 10:30  přednáška (1. část)

10:30 – 10:45  přestávka s občerstvením

10:45 – 12:15  přednáška (2. část)

12:15 – 12:30  přestávka s občerstvením

12:30 – 14:00  přednáška (3. část + diskuze)

Lektor

JUDr. Jaroslav Škubal, lektor Mzdy, personalistika

V roce 2004 se stal advokátem České advokátní komory a od roku 2006 působí jako usazený euroadvokát rovněž na Slovensku. Od roku 2004 spolupracuje s advokátní kanceláří PRK Partners (dříve Procházka / Randl / Kubr), kde v současné době vede pracovněprávní oddělení v Praze a Bratislavě. V rámci advokátní praxe se věnuje mimo jiné přípravě smluvní

Termíny a přihláška

DatumČasMístoZkratkaCena 
K tomuto semináři nejsou v současné době vypsány žádné termíny.
O nově vypsaných termínech Vám rádi napíšeme, pokud nám necháte kontakt.

Sleva 10 % pro každého přihlášeného při současné objednávce jednoho semináře 3-5 osob.
Sleva 20 % pro každého přihlášeného při současné objednávce jednoho semináře 6 a více osob.

Názory účastníků

Dobromila Pražáková, UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s.

JUDr. Škubal přednáší jasně a poutavě s odbornou znalostí tématu.

Jitka Ježková, MI - king, s.r.o.

Se seminářem jsem byla naprosto spokojena, poskytl mi spoustu užitečných informací!

Ing. Jarmila Ptáčková, CSc., ČNB

Seminář byl zajímavý a užitečný!

Lenka Štärková, Vodárenská spol. Chrudim, a.s.

Seminář byl zajímavý, pěkný výklad s projekcí, jasný a srozumitelný!

Petra D.

Na semináři mě nejvíce zaujalo téma "OOÚ při výběrovém řízení"!

Doplňující informace

Cena semináře zahrnuje kromě účasti na školení také studijní či pracovní materiál zpracovaný lektorem, zodpovězení dotazů v rámci diskuzního fóra a občerstvení, celodenní školení a kurzy i oběd. Na vyžádání vystavíme účastníkům certifikát o absolvování semináře. 

Množstevní sleva na seminář Vám bude automaticky odečtena na faktuře. Více informací se dočtete v Podmínkách účasti na semináři, které jsou součástí závazné přihlášky.

Dotazy týkající se problematiky školení, které nejsou příliš specifické a týkají se širšího okruhu posluchačů, je možné zasílat předem na e-mailovou adresu: info@kursy.cz.
Dotazy budou zodpovězeny v rámci přednášky.

Spojení: Cca 1 týden před konáním semináře obdrží objednatel semináře plánek a popis cesty podle aktuální dopravní situace.

Zajistíme dle Vašich představ i firemní vzdělávání! Kontaktujte nás ZDE. Pořádáme kursy a školení v rámci celoživotního vzdělávání dospělých.

O tématu školení

Mezi pojmy, kterými se na semináři budeme zabývat, můžeme zařadit mimo jiné: personalista školení, personalistika seminář, osobní spis,  vedení osobního spisu, osobní údaje zaměstnance, školení ochrana osobních údajů, Jaroslav Škubal (lektor) atd. 

  • Budova CUBE - sídlo Verlag Dashöfer
  • Semináře Verlag Dashöfer - vstup
  • Semináře Verlag Dashöfer - recepce
  • semináře Praha 6
  • semináře na míru
  • prezence účastníků kurzu
  • formy firemního vzdělávání
  • bonusy ke vzdělávání
  • školení Praha - Amarilis
  • školení Praha - Amarilis - místnost
  • školení Praha - Clarion
  • školení Praha - Clarion - místnost
  • bonusy ke vzdělávání - aktuality
  • školení Praha - Clarion - oběd
  • školení Praha - Clarion - oběd
  • školení Praha - Clarion - oběd
  • školení Praha - Clarion - oběd
  • školení Praha - Clarion - občerstvení
  • školení Praha - Clarion - občerstvení
  • školení Praha - Clarion - občerstvení
 Máte dotaz k semináři?
Nenašli jste všechny informace k semináři?
Napište zprávu nebo volejte
+420 222 539 333
 Úspěšně odesláno
Do not fill this: