Seminář

Akrylamid a další procesní kontaminanty v potravinách - legislativní požadavky

doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

11. dubna 2018 vstoupilo v platnost nařízení Komise (EU) 2017/2158, kterým se stanoví zmírňující opatření a porovnávací hodnoty pro snížení přítomnosti akrylamidu v potravinách. Jak ovlivní toto nařízení potravinářský průmysl, se dozvíte na našem semináři.

Obsah semináře:

  • Procesní kontaminanty
  • Akrylamid – vznik a výskyt v potravinách
  • Akrylamid – legislativní požadavky (nařízení 2017/2158/EU)
  • Akrylamid – zmírňující opatření pro vybrané potraviny:
    • hranolky a další smažené výrobky z krájených brambor,
    • bramborové lupínky, snacky, krekry a jiné výrobky z bramborového těsta,
    • chléb,
    • snídaňové cereálie (s výjimkou ovesné kaše),
    • jemné pečivo: keksy, sušenky, suchary, cereální tyčinky, oplatky, suchary, knäckerbroty,  náhražky chleba, perník apod.
    • pražená káva a instantní (rozpustná) káva,
    • náhražky kávy 
    • potraviny pro malé děti a obilné příkrmy určené pro kojence a malé děti.
  • Furan – výskyt a legislativní požadavky
  • MCPD - výskyt a legislativní požadavky

Lektor

doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

Absolvovala VŠCHT v Praze, vědeckou hodnost CSc. získala v oboru chemie a analýza potravin, habilitaci v oboru základy konzervace potravin. Působila nejprve jako odborný asistent na VŠCHT, Ústavu konzervace potravin a technologie masa, posléze v drůbežářském průmyslu jako ředitel útvaru výzkumu a vývoje a ve společnosti Boneco jako odborný poradce…

Více informací a další semináře lektora

Termíny a místo konání

12.11.2019

9:00 - 14:00

Praha

Jakmile vypíšeme nový termín, dáme Vám vědět. Nechte nám prosím na sebe kontakt.

Sleva až 20 % pro více účastníků na jedné přihlášce. Ceny jsou uvedeny bez DPH 21 %.