Seminář

Alergeny v potravinovém průmyslu

Setkáváte se ve své profesi s problematikou řízení alergenů ve výrobě, označování alergenů nebo výskytu alergenů v potravinách?

doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

Evropská legislativa stanoví zvýrazňovat na obalech potravin přítomnost látek vyvolávajících alergie. Problematika řízení alergenů ve výrobě a jejich následné označování proto patří mezi stěžejní agendu výrobců potravin. Na semináři se dovíte, jak alergeny klasifikujeme a jaká je správná praxe při řízení rizik týkajících se alergenů v potravinářském průmyslu.

Na semináři se seznámíte s problemetikou řízení alergenů ve výrobě a s označováním alergenů. Dále se budeme věnovat různým aspektům výskytu alergenů v potravinách a s tím souvisejícím alergiím. Vysvětlíme, jaké jsou hlavní potravinové alergeny a jaké alergie mohou vyvolávat.

Obsah semináře:

  • Co jsou alergie - příčiny a dopady na zdraví.

  • Alergie z potravin.

  • Významné potravinové alergeny.

  • Řízení alergenů ve výrobě potravin.

  • Informace o alergenech v potravinách - označování potravin.

  • Mýty okolo alergenů. 

Lektor

doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

Absolvovala VŠCHT v Praze, vědeckou hodnost CSc. získala v oboru chemie a analýza potravin, habilitaci v oboru základy konzervace potravin. Působila nejprve jako odborný asistent na VŠCHT, Ústavu konzervace potravin a technologie masa, posléze v drůbežářském průmyslu jako ředitel útvaru výzkumu a vývoje a ve společnosti Boneco jako odborný poradce…

Více informací a další semináře lektora

Termíny a místo konání

4.11.2021

9:00 - 14:00

On-line

Jakmile vypíšeme nový termín, dáme Vám vědět. Nechte nám prosím na sebe kontakt.

3 990,- Kč

Ceny jsou uvedeny bez DPH 21 %.

O tématu školení

Na tomto semináři se setkáte s pojmy jako:

Alergie, alergeny, alergeny v potravinách, alergeny v potravinovém průmyslu, mýty o alergenech, označování potravin atp.