Seminář

Falšování potravin

doc. Ing. Helena Čížková, Ph.D.

Cílem semináře je seznámit posluchače s aktuální situací v oblasti falšování potravin, definovat možné aspekty klamání spotřebitele od naředění výrobku vodou po záměnu zeměpisného původu nebo nepravdivou deklaraci bio kvality potraviny. Diskutovány také budou výhody a omezení používaných kontrolních laboratorních metod a výhledy do budoucna.

Seminář je určen pro:

pracovníky potravinářských podniků a obchodních řetězců zodpovědné za kvalitu výrobků, odborné pracovníky analytických laboratoří aplikující metody průkazu falšování.

Obsah semináře:

  • Úvod do autenticity potravin, potravinářské právo a  oblasti regulace
  • Zodpovědnost a dozor nad falšováním potravin (státní dozor, sdružení výrobců, společenské organizace), ochrana spotřebitele
  • Metody posuzování autenticity potravin (laboratorní metody, databáze, srovnání se standardy, trendy)
  • Možné způsoby falšování  konkrétních skupin potravinářských výrobků a metody detekce
  • Současné projekty, aktuální kauzy falšování potravin, praktické příklady identifikace falšování na základě dodaných informací a dat

                    Lektor

                    doc. Ing. Helena Čížková, Ph.D.

                    Od roku 2001 pracuje na VŠCHT Praha na Ústavu konzervace potravin. Podílela se na přípravě akreditovaného programu magisterského studia oboru Technologie potravin, v rámci kterého přednáší zavedený předmět Autenticita potravin a detekce falšování i jeho anglickou mutaci Food Traceability and Authenticity. Její pedagogická i výzkumná činnost je…

                    Více informací a další semináře lektora

                    Termíny a místo konání

                    22.10.2019

                    9:00 - 14:00

                    Praha

                    Jakmile vypíšeme nový termín, dáme Vám vědět. Nechte nám prosím na sebe kontakt.

                    Sleva až 20 % pro více účastníků na jedné přihlášce. Ceny jsou uvedeny bez DPH 21 %.