Input:
Input:

Bezplatný odběr e-mailových novin

Jméno a příjmení musí být správně vyplněno!
Chybný formát e-mailové adresy.
Zadávejte bez mezinárodní předvolby.
Více informací
On-line videozáznam

GDPR a ochrana osobních údajů v české legislativě

Bc. Ilona Bartovská, 24.1.2018, Délka videa: 01:59:13
Znáte povinnosti zaměstnavatele podle Obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) a zákon na ochranu osobních údajů v praxi?

GDPR (Obecné nařízení o ochraně osobních údajů) bylo přijato v dubnu 2016, ale platit začíná až od 25. května 2018. Přináší dosud největší revoluci v ochraně osobních údajů s cílem hájit co nejvíce práva občanů EU proti neoprávněnému zacházení s jejich daty a osobními údaji. GDPR se týká všech firem a institucí, ale i jednotlivců a online služeb, které zpracovávají data uživatelů.

Záměrem zákonodárců bylo dát evropským občanům větší kontrolu nad tím, co se s jejich daty děje. Proto GDPR zavádí astronomické pokuty za porušování nových, přísnějších pravidel a nařizuje větším zpracovatelům dat zřídit nezávislou kontrolní funkci DPO (Data Protection Officer, tj. Pověřenec pro ochranu osobních údajů). Úkolem DPO bude dohlížet na řádné zacházení s osobními daty a hlásit možné úniky dat či porušení zákona.

Videoseminář je určen:

vedoucím pracovníkům, manažerům, ředitelům větších i menších organizací. A všem pracovníkům zodpovídajících za nakládání s osobními údaji.

Cílem videosemináře:

je seznámit účastníky se změnami, které přináší nové Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)

Obsah videosemináře:

  • Úvod do  problematiky
  • Co přináší nová právní úprava od května 2018 pro zaměstnavatele
  • Nařízení a vnitrostátní předpisy
  • Povinnosti správců a zpracovatelů
  • Oznamovací povinnost a její modifikace dle GDPR
  • Příklady použití v konkrétních případech
  • Zpracování osobních údajů zaměstnanců podle zákona 101/2000 Sb.
  • Předávání osobních údajů do zahraničí
  • Monitoring zaměstnanců(GPS, internet)
  • Kamerové systémy
  • Závěr

Lektor

Bc. Ilona Bartovská, lektor Nezisková sféra

je nezávislý konzultant a manažer specializující se na oblast řízení lidských zdrojů ve výrobních společnostech. V oblasti ŘZL praxe 12 let.  6 let pracovala  jako HR manažer pro německo – americkou zahraniční výrobní společnost v oblasti elektro průmyslu.  

Působila jako mentor pro pozici Specialista náboru a jako lektor pro odbornou zkoušku podle

Objednávka

Cena 490 Kč + 21 % DPH
Objednat

Na této stránce si můžete přehrát pouze ukázku videa. Přístup k celému videu si můžete zakoupit po vyplnění objednávky.

Proč zvolit tuto formu studia?

  • ušetříte náklady i čas – nemusíte nikam cestovat a platíte cenu, která je ve srovnání s prezenčním seminářem zanedbatelná
  • nejste vázáni pevným termínem konání – videoseminář lze sledovat kdykoli, a bez problémů sledování přerušit
  • obsah je propojen s videem - můžete si zajímavou pasáž zopakovat anebo naopak přeskočit pasáž, která pro vás zajímavá není
  • videoseminář umožňuje intenzivnější a tím i kratší výklad - neztrácíte tak pozornost jako u celodenních seminářů

Jak videoseminář probíhá?

Videoseminář snadno spustíte prostřednictvím odkazu, který obdržíte do e-mailu ihned po objednání. Ve Vašem internetovém prohlížeči se otevře okno přehrávače videosemináře. V levé části vidíte rozepsaný obsah, díky kterému se můžete snadno pohybovat mezi jednotlivými pasážemi. Stačí kliknout na libovolnou kapitolu.

Co k videosemináři potřebujete?

  • přístup na internet
  • sluchátka (můžete použít i reproduktory, ale doporučujeme spíše sluchátka)