Seminář

Nutriční hodnocení potravin pomocí Nutri-Score

Co je dobré o Nutri-Score vědět?

doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

Výživové označení Nutri-Score převádí nutriční hodnotu potravinového produktu do jednoduchého kódu skládajícího se z 5 písmen (A, B, C, D, E) a barev od zelené do červené. Systém se používá zejména v západní části Evropy, kde je dobrovolný či povinný. Řada institucí volá po jeho zakotvení do evropské legislativy.

Obsah semináře:

  • Co je Nutri-Score?
  • Pro jaké potraviny se používá a pro jaké ne?
  • Jaký je současný statut tohoto označení v rámci povinného označování potravin?
  • Jaký pohled na Nutri-Score mají tuzemské úřady a organizace?

Seminář určen pro:

  • všechny provozovatele potravinářských podniků,
  • pracovníky odpovídající za dodržování legislativních požadavků na výrobu potravin.

Lektor

doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

Absolvovala VŠCHT v Praze, vědeckou hodnost CSc. získala v oboru chemie a analýza potravin, habilitaci v oboru základy konzervace potravin. Působila nejprve jako odborný asistent na VŠCHT, Ústavu konzervace potravin a technologie masa, posléze v drůbežářském průmyslu jako ředitel útvaru výzkumu a vývoje a ve společnosti Boneco jako odborný poradce…

Více informací a další semináře lektora

Termíny a místo konání

18.4.2023

9:00 - 12:00

Praha

Adresa bude upřesněna

Přihlásit Připomenout

3 490,- Kč

18.4.2023

9:00 - 12:00

On-line

Cisco Webex

Přihlásit Připomenout

3 490,- Kč

Ceny jsou uvedeny bez DPH 21 %.