Input:
Input:

Bezplatný odběr e-mailových novin

Jméno a příjmení musí být správně vyplněno!
Chybný formát e-mailové adresy.
Zadávejte bez mezinárodní předvolby.
Více informací
Seminář

Ochrana osobních údajů, archivace dat, osobní spis GDPR

Seminář je určen pro:

pro mzdové účetní, personalisty a ostatní osoby, které chtějí získat informace v dané oblasti.

Co Vám seminář přinese:

Na semináři se seznámíte s problematikou ochrany osobních údajů v oblasti mzdové a personální agendy podle zákona č. 101/2000 Sb. a obecného nařízení EU, známého pod zkratkou GPPR, které nabývá účinnosti dne 25.5.2018.
Získáte informace, kdy je nutné mít souhlas se zpracováním osobních údajů, kdy je to nadbytečné, co je citlivý osobní údaj a jak je nutné s ním zacházet. Též se dozvíte, jaké jsou archivační lhůty všech dokumentů v personální a mzdové agendě, jaké jsou formy archivace dat a jak se provádí skartace dokumetů.

Obsah semináře:

1) Ochrana osobních údajů

  1. Právní úprava
  2. Definice pojmů

     Osobní údaj, citlivý údaj , biometrický údaj, anonymní údaj,  subjekt údajů, správce údajů, zpracovatel údajů, pověřenec.

  1. Zpracování osobních údajů, uchovávání osobních údajů, archivace údajů, výmaz údajů (být zapomenut).
  2. souhlas se zpracováním osobních údajů – kdy je nutný, kdy nikoliv
  3. Povinnosti při zpracování osobních údajů
  4. Povinnosti při zpracování citlivých údajů
  5. Práva subjektu údajů
  6. Likvidace osobních údajů
  7. Úřad pro ochranu osobních údajů
  8. Přestupky, správní delikty
  9. Kamerový systém
  10. Osobní spis, obsah spisu, ochrana osobních údajů v osobním spisu
  11. Inzerát a osobní údaje uchazeče o zaměstnání

 

 2) Archivace dat

  1. Právní úprava
  2. Základní pojmy - dokument,  původce dokumentu, spisová služba, archiválie, archiv, registratura, archivní    zpracování, označování  dokumentů  symboly A,S,V
  3. Evidence dokumentů, archivace dokumentů a vyřazování dokumentů

    -  Archivace  analogová a digitální

    -  Digitální archivace   vlastní a jiným subjektem a  povinnosti vůči  OSSZ

  1. Spisová služba – pro veřejnoprávní původce (jen stručně)
  2. Ochrana archiválií
  3. Síť archivů v ČR
  4. Archivační lhůty jednotlivých dokumentů mzdové a personální agendy

    - mzdový list, doklady o pracovněprávních náležitostech,

    - doklady o vzniku , trvání a ukončení PPV,

    - vnitřní předpisy,

    - prémiové řády,

    - docházka do zaměstnání,

    - doklady o pracovním volnu bez náhrady příjmu,

    - dovolenky,

    - důtky, výtky, pozitivní hodnocení zaměstnance,

    - pracovní výkazy,

    - účetní záznamy, 

    - doklady o srážkách ze mzdy,

    - doklady o zdravotním pojištění a sociálním zabezpečení, nemocenském pojištění, ELDP, atd.

    -  mzdové a účetní rekapitulace

    - výplatní lístky

  1. Osobní spis

    Obsah osobního spisu a jeho ochrana

    Práva zaměstnance ve vztahu k osobnímu spisu

Dotazy posluchačů

Časový harmonogram

08:30 – 09:00 prezence účastníků

09:00 – 10:30  přednáška (1. část)

10:30 – 10:45  přestávka s občerstvením

10:45 – 12:00  přednáška (2. část)

12:00 – 12:15  přestávka s občerstvením

12:15 – 14:00  přednáška (3. část)

Lektor

Ing. Růžena Klímová, lektor Mzdy, personalistika

V roce 1973 absolvovala VŠE, obor učitelství ekonomických předmětů. Dvouleté postgraduální studium absolvovala  na obchodní fakultě VŠE v r. 1979.

Od roku 1973 pracovala ve velké obchodní organizaci nejprve jako odborný specialista, později jako vedoucí mzdového odboru. Obdobnou  funkci vykonávala na ČVUT - Správa kolejí a menz. Pracovala na MZV

Termíny a přihláška

DatumČasMěstoMístoCena 
22.6.20189:00 - 14:00Prahabude upřesněno3990 Závazná přihláška

Ceny jsou uvedeny bez DPH 21 %.
Sleva 10 % pro každého přihlášeného při současné objednávce jednoho semináře 3-5 osob.
Sleva 20 % pro každého přihlášeného při současné objednávce jednoho semináře 6 a více osob.


Doplňující informace

Cena semináře zahrnuje kromě účasti na školení také studijní či pracovní materiál zpracovaný lektorem, zodpovězení dotazů v rámci diskuzního fóra a občerstvení, celodenní školení a kurzy i oběd. Na vyžádání vystavíme účastníkům osvědčení o absolvování semináře. 

Množstevní sleva na seminář Vám bude automaticky odečtena na faktuře. Více informací se dočtete v Podmínkách účasti na semináři, které jsou součástí závazné přihlášky.

Dotazy týkající se problematiky školení, které nejsou příliš specifické a týkají se širšího okruhu posluchačů, je možné zasílat předem na e-mailovou adresu: info@kursy.cz.
Dotazy budou zodpovězeny v rámci přednášky.

Spojení: Cca 1 týden před konáním semináře obdrží objednatel semináře plánek a popis cesty podle aktuální dopravní situace.

Zajistíme dle Vašich představ i firemní vzdělávání! Kontaktujte nás ZDE. Pořádáme kursy a školení v rámci celoživotního vzdělávání dospělých.

  • Budova CUBE - sídlo Verlag Dashöfer
  • Semináře Verlag Dashöfer - vstup
  • Semináře Verlag Dashöfer - recepce
  • semináře Praha 6
  • semináře na míru
  • prezence účastníků kurzu
  • formy firemního vzdělávání
  • bonusy ke vzdělávání
  • školení Praha - Amarilis
  • školení Praha - Amarilis - místnost
  • školení Praha - Clarion
  • školení Praha - Clarion - místnost
  • bonusy ke vzdělávání - aktuality
  • školení Praha - Clarion - oběd
  • školení Praha - Clarion - oběd
  • školení Praha - Clarion - oběd
  • školení Praha - Clarion - oběd
  • školení Praha - Clarion - občerstvení
  • školení Praha - Clarion - občerstvení
  • školení Praha - Clarion - občerstvení