Seminář

Ochrana osobních údajů v mateřských školách, na základních a středních školách

Ing. Milan Ševčík

Nainstalovat kamerový systém v prostorách školy není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. Takovým krokem se můžete dostat do střetu se zákonem o ochraně osobních údajů.

Seminář je určen pro:

ředitele, učitele a provozovatele školských zařízení včetně vysokých škol.

Cíl semináře:

seminář objasní problematiku ochrany osobních údajů ve vztahu ke školským zařízením.

Obsah semináře:

  • Školy (zákon č. 567/2004)
  • Vysoké školy (zákon č. 111/1998 Sb., o vysokých školách)
  • Dostupnost zákona o ochraně osobních údajů a obecné pojmy
  • Průnik zákona o ochraně osobních údajů a občanského zákoníku
  • Správce - zpracovatel
  • Oprávněná osoba
  • Kamerové systémy a fotopasti ve školách a příslušných zařízeních
  • Záznam veřejného prostranství
  • Kamerový záznam jako důkazní prostředek
  • Kamery mimo režim zákona o ochraně osobních údajů
  • Zpracování osobních údajů zaměstnanců a žáků/studentů, rodné číslo, číslo a kopie občanského a cestovního průkazu,
  • Ad hoc pořízené fotografie a kamerové záznamy, drony
  • Černá skříňka
  • GPS lokátor
  • Některé aspekty Obecného nařízení

Časový harmonogram:

8.30 – 9.00 – prezence účastníků

9.00 – 10.30 – přednáška

10.30 - 10.45 - přestávka 

10.45 - 12.15 - přednáška

12.15 - 12.30 - přestávka 

12.30 - 14.00 - přednáška + diskuze

Lektor

Ing. Milan Ševčík

pracuje v oddělení stížností a konzultací Úřadu pro ochranu osobních údajů.

Více informací a další semináře lektora

Termíny a místo konání

30.5.2018

9:00 - 14:00

Praha

Jakmile vypíšeme nový termín, dáme Vám vědět. Nechte nám prosím na sebe kontakt.

Sleva až 20 % pro více účastníků na jedné přihlášce. Ceny jsou uvedeny bez DPH 21 %.

O tématu školení

Na tomto školení se setkáte s pojmy jako:

Ochrana osobních údajů, GDPR, seminář, školy, školské zařízení, seminář GDPR, školy a ochrana osobních údajů, ochrana osobních údajů seminář, ředitel, pedagog, správce, oprávněná osoba, kamery, kamerové systémy, fotopasti, kamerové systémy ve školách, školení Praha, fotopasti ve školách, záznam veřejného prostranství, školení, kamerový záznam jako důkazní prostředek, ochrana osobních údajů zaměstnanců, ochrana osobních údajů žáků, ochrana osobních údajů studentů, GDPR školení, drony, černá skříňka, GPS lokátor, ochrana osobních údajů školení, atd.