Seminář

Poskytování informací o potravinách

Seminář určen pro:

provozovatele potravinářských podniků, majitele malých potravinářských podniků, pracovníky odpovídající za dodržování legislativních požadavků na výrobu potravin.

Cíl semináře:

cílem semináře je seznámit účastníky zejména s evropským Nařízení 1169/2001/EU a další evropskou i českou legislativou upravující povinnosti potravinářských podniků při označování potravin. 

Obsah semináře:

  • evropská legislativa a spotřebitel
  • povinnosti provozovatelů potravinářských podniků při poskytování informací o potravinách
  • označování potravin: 
    • význam
    • obecné zásady poskytování informací o potravinách
    • uvádění spotřebitele v omyl, falšování
    • povinné údaje – způsob uvádění údajů
  • změny plynoucí z nového Nařízení 1169/2011/EU – uvádění do praxe
  • nově akcentované požadavky plynoucí z Nařízení 1169/2011/EU – čitelnost, dostupnost, alergeny, uvádění výživové hodnoty
  • dobrovolné poskytování informací
  • značky kvality
  • vztah k ostatním právním předpisům (zejména národní legislativě)

Časový harmonogram:

   8.30 – 9.00 – prezence účastníků

  9.00 – 10.30 – přednáška (1. část)

10.30 – 10.45 – přestávka s občerstvením

10.45 – 12.15 – přednáška (2. část)

12.15 – 12.30 – přestávka s občerstvením

12.30 – 14.00 – přednáška (3. část + diskuse)

Lektor

doc. Ing. Kamila Míková CSc., lektor Výroba, doprava

Absolvovala VŠCHT v Praze, vědeckou hodnost CSc. získala v oboru chemie a analýza potravin, habilitaci v oboru základy konzervace potravin. Působila nejprve jako odborný asistent na VŠCHT, Ústavu konzervace potravin a technologie masa, posléze v drůbežářském průmyslu jako ředitel útvaru výzkumu a vývoje a v Boneco, a.s., jako odborný poradce pro

Termíny a přihláška

DatumČasMístoZkratkaCena 
K tomuto semináři nejsou v současné době vypsány žádné termíny.
O nově vypsaných termínech Vám rádi napíšeme, pokud nám necháte kontakt.

Sleva 10 % pro každého přihlášeného při současné objednávce jednoho semináře 3-5 osob.
Sleva 20 % pro každého přihlášeného při současné objednávce jednoho semináře 6 a více osob.

Názory účastníků

Hana Genzová

Po všech stránkách kvalitní a přínosný seminář

Doplňující informace

Cena semináře zahrnuje kromě účasti na školení také studijní či pracovní materiál zpracovaný lektorem, zodpovězení dotazů v rámci diskuzního fóra a občerstvení, celodenní školení a kurzy i oběd. Na vyžádání vystavíme účastníkům certifikát o absolvování semináře. 

Množstevní sleva na seminář Vám bude automaticky odečtena na faktuře. Více informací se dočtete v Podmínkách účasti na semináři, které jsou součástí závazné přihlášky.

Dotazy týkající se problematiky školení, které nejsou příliš specifické a týkají se širšího okruhu posluchačů, je možné zasílat předem na e-mailovou adresu: info@kursy.cz.
Dotazy budou zodpovězeny v rámci přednášky.

Spojení: Cca 1 týden před konáním semináře obdrží objednatel semináře plánek a popis cesty podle aktuální dopravní situace.

Zajistíme dle Vašich představ i firemní vzdělávání! Kontaktujte nás ZDE. Pořádáme kursy a školení v rámci celoživotního vzdělávání dospělých.

O tématu školení

Na tomto semináři se seznámíte s pojmy jako:

Zákon o potravinách, označování potravin, evropská legislativa, povinnosti provozovatele, poskytování informací o potravinách, seminář o potravinách, Nařízení 1169/2011/EU, značky kvality atp.