Seminář

Poskytování informací o potravinách

doc. Ing. Kamila Míková CSc.

Účastníci semináře se seznámí s povinnostmi při označování potravin a další aktuální potravinářskou legislativou. Seminář je vhodný pro majitele potravinářských podniků a pracovníky odpovídající za dodržování legislativních požadavků.

Seminář určen pro:

provozovatele potravinářských podniků, majitele malých potravinářských podniků, pracovníky odpovídající za dodržování legislativních požadavků na výrobu potravin.

Cíl semináře:

cílem semináře je seznámit účastníky zejména s evropským Nařízením 1169/2001/EU a další evropskou i českou legislativou upravující povinnosti potravinářských podniků při označování potravin. 

Obsah semináře:

  • evropská legislativa a spotřebitel
  • povinnosti provozovatelů potravinářských podniků při poskytování informací o potravinách
  • označování potravin: 
    • význam
    • obecné zásady poskytování informací o potravinách
    • uvádění spotřebitele v omyl, falšování
    • povinné údaje – způsob uvádění údajů
  • změny plynoucí z nového Nařízení 1169/2011/EU – uvádění do praxe
  • nově akcentované požadavky plynoucí z Nařízení 1169/2011/EU – čitelnost, dostupnost, alergeny, uvádění výživové hodnoty
  • dobrovolné poskytování informací
  • značky kvality
  • vztah k ostatním právním předpisům (zejména národní legislativě)

Lektor

doc. Ing. Kamila Míková CSc.

Absolvovala VŠCHT v Praze, vědeckou hodnost CSc. získala v oboru chemie a analýza potravin, habilitaci v oboru základy konzervace potravin. Působila nejprve jako odborný asistent na VŠCHT, Ústavu konzervace potravin a technologie masa, posléze v drůbežářském průmyslu jako ředitel útvaru výzkumu a vývoje a v Boneco, a.s., jako odborný poradce pro…

Více informací a další semináře lektora

Termíny a místo konání

17.9.2019

9:00 - 14:00

Praha

Adresa bude upřesněna

3790

Sleva až 20 % pro více účastníků na jedné přihlášce. Ceny jsou uvedeny bez DPH 21 %.

Názory účastníků

Hana Genzová

“Po všech stránkách kvalitní a přínosný seminář„

O tématu školení

Na tomto semináři se seznámíte s pojmy jako:

Zákon o potravinách, označování potravin, evropská legislativa, povinnosti provozovatele, poskytování informací o potravinách, seminář o potravinách, Nařízení 1169/2011/EU, značky kvality atp.