Konference

Výroba potravin 2020

Legislativa, dozor, trendy

doc. Ing. Kamila Míková, CSc., doc. Ing. Helena Čížková, Ph.D., MUDr. Pavla Svrčinová, Mgr. Martin Hedeja, Ing. Miroslav Šuška, Mgr. Karolína Mikanová, MVDr. Jan Váňa, Ing. Jan Pivoňka Ph.D.

Všechny výrobce a distributory potravin zveme na novou odbornou konferenci Výroba potravin 2020! Nové legislativní předpisy a vyvíjející se oborové normy představují pro provozovatele potravinářských podniků výzvy, se kterými se musejí vypořádat. Se zástupci dozorových orgánů, akademické obce a konzultačních firem řadu zásadních témat probereme. Účastníci se tak prostřednictvím série přednášek mohou informovat o posledním vývoji v oboru. Prostor bude také pro otevřenou diskusi a navazování nových kontaktů.

4.12.2019

9:00 - 16:30

Praha

Jakmile vypíšeme nový termín, dáme Vám vědět. Nechte nám prosím na sebe kontakt.

Ceny jsou uvedeny bez DPH 21 %.

Zahájení konference Ing. Jan Pivoňka Ph.D.

9:00 - 9:10

Zahájení konference

Ing. Jan Pivoňka Ph.D.

zobrazit více
Ing. David Zima

9:10 - 9:50

Novinky v potravinářské legislativě

Ing. David Zima

zobrazit více
Mgr. Karolína Mikanová

9:50 - 10:30

Proces schvalování nové potraviny – jednoduchá věc?

Mgr. Karolína Mikanová

zobrazit více
Přestávka na kávu

10:30 - 10:50

Přestávka na kávu

zobrazit více
Ing. Miroslav Šuška

10:50 - 11:30

Efektivní minimalizace rizika kontaminace potravin cizími předměty

Ing. Miroslav Šuška

zobrazit více
MUDr. Pavla Svrčinová

11:30 - 12:10

Mikrobiální rizika z potravin neživočišného původu

MUDr. Pavla Svrčinová

zobrazit více
Přestávka na oběd

12:10 - 13:10

Přestávka na oběd

zobrazit více
Mgr. Martin Hedeja

13:10 - 13:50

Povinnosti provozovatele potravinářského podniku při provozu internetového obchodu s potravinami

Mgr. Martin Hedeja

zobrazit více
MVDr. Jan Váňa

13:50 - 14:30

Rok 2019 z pohledu Státní veterinární správy

MVDr. Jan Váňa

zobrazit více
Přestávka na kávu

14:30 - 14:50

Přestávka na kávu

zobrazit více
doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

14:50 - 15:30

Časté mýty a omyly v označování potravinářských produktů

doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

zobrazit více
doc. Ing. Helena Čížková, Ph.D.

15:30 - 16:10

Trendy ve falšování potravin a co je možné v roce 2020 odhalit?

doc. Ing. Helena Čížková, Ph.D.

zobrazit více
Zakončení konference Ing. Jan Pivoňka Ph.D.

16:10 - 16:30

Zakončení konference

Ing. Jan Pivoňka Ph.D.

zobrazit více

Lektoři

doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

Absolvovala VŠCHT v Praze, vědeckou hodnost CSc. získala v oboru chemie a analýza potravin, habilitaci v oboru základy konzervace potravin. Působila nejprve jako odborný asistent na VŠCHT, Ústavu konzervace potravin a technologie masa, posléze v drůbežářském průmyslu jako ředitel útvaru výzkumu a vývoje a ve společnosti Boneco jako odborný poradce…

Více informací a další semináře lektora

doc. Ing. Helena Čížková, Ph.D.

Od roku 2001 pracuje na VŠCHT Praha na Ústavu konzervace potravin. Podílela se na přípravě akreditovaného programu magisterského studia oboru Technologie potravin, v rámci kterého přednáší zavedený předmět Autenticita potravin a detekce falšování i jeho anglickou mutaci Food Traceability and Authenticity. Její pedagogická i výzkumná činnost je…

Více informací a další semináře lektora

MUDr. Pavla Svrčinová

Hygienička a odbornice v ochraně a podpoře veřejného zdraví na národní i evropské úrovni. Dlouhá léta se specializuje na hygienu výživy a bezpečnost potravin, jako auditorka na celoevropské úrovni. V minulosti byla například zaměstnána u Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě jako ředitelka odboru hygieny výživy a…

Více informací a další semináře lektora

Mgr. Martin Hedeja

Vystudoval chemii a geografii na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity v Brně. V minulosti pracoval na Ústředním inspektorátu SZPI jako ředitel kanceláře úřadu. Poté působil v pedagogické sféře. V současné době pracuje jako metodik SZPI pro kontrolu internetového prodeje a pro kontrolu reklamy. Je členem pracovní skupiny Evropské komise pro…

Více informací a další semináře lektora

Ing. Miroslav Šuška

Jednatel / Managing Director QUALIFOOD s.r.o.

Během své profesní praxe působil jako manažer kvality jednoho z 10 největších světových potravinářských výrobců, poté založil poradenskou společnost QUALIFOOD s.r.o., kde působil jako poradce u společností jako Váhala a spol., Bongrain, Nutricia, Nestlé, Yoplait a řadě dalších. Od roku 2000 je BRC…

Více informací a další semináře lektora

Mgr. Karolína Mikanová

Vystudovala Agronomickou fakultu České zemědělské univerzitě v Praze a Pedagogickou fakultu Univerzity Hradec Králové. Pracovala v KEZ o.p.s. a ÚKZÚZ, kde se zabývala ekologickým zemědělstvím a bioprodukty. Od r. 2013 působila na Ministerstvu zemědělství, odboru bezpečnosti potravin. Zastupovala ČR v Pracovní skupině EFSA pro komunikaci a Pracovní…

Více informací a další semináře lektora

MVDr. Jan Váňa

Ředitel odboru veterinární hygieny a ochrany veřejného zdraví Státní veterinární správy v Praze. Absolvoval Veterinární a farmaceutickou univerzitu v Brně, fakultu Veterinární hygieny a ekologie.

Více informací a další semináře lektora

Ing. Jan Pivoňka, Ph.D.

Vystudoval obor kvasná chemie a bioinženýrství na VŠCHT Praha, kde následně rovněž obhájil doktorskou práci v oboru technologie potravin. Více než 10 let působí jako odborný asistent na Vysoké škole chemické technologické v Praze, kde se podílí na výuce předmětů souvisejících s kvalitou potravin a systémy řízení včetně vedení bakalářských a…

Více informací a další semináře lektora

!ERR No images found in //image.dashofer.cz/fotogalerie/skp19/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.

Termín a místo konání

4.12.2019

9:00 - 16:30

Praha

Jakmile vypíšeme nový termín, dáme Vám vědět. Nechte nám prosím na sebe kontakt.

Ceny jsou uvedeny bez DPH 21 %.