Konference

Výroba potravin 2021

Legislativa, udržitelnost, kvalita

Ing. Jan Pivoňka Ph.D., Ing. David Zima, Ing. Jindřich Pokora, doc. Ing. Vladimír Kočí, Ph.D. MBA, Ing. Pavel Mikoška, Ph.D., Ing. Naděžda Kulišťáková Cahlíková, Ph.D., Ing. Jiří Šír, PhDr. Petr Kopáček

Letošní 2. ročník konference Výroba potravin bude vysílán on-line ze studia. Témata jsou natolik zajímavá, že jsme se i navzdory epidemiologické situaci konferenci rozhodli uskutečnit. Nepřijdete tak o přednášky ani o diskusi s odborníky z praxe. Své dotazy však nově nebudete klást do mikrofonu v sále, nýbrž na dálku prostřednictvím chatu.

1.12.2020

9:00 - 16:30

On-line

Jakmile vypíšeme nový termín, dáme Vám vědět. Nechte nám prosím na sebe kontakt.

Ceny jsou uvedeny bez DPH 21 %.

Jaká potravinářská legislativa se aktuálně připravuje? Jaké jsou aktuální novinky v boji proti potravinovým podvodům? Na co se zaměřují dozorové orgány? Jaký dopad bude mít Zelená dohoda pro Evropu na potravinářský sektor? Tyto zásadní informace pro výrobce potravin budou diskutovány na 2. ročníku konference Výroba potravin.

Moderátorem akce bude opět Ing. Jan Pivoňka, Ph.D. z VŠCHT Praha.

Partner konference:

Program konference:

Zahájení konference Ing. Jan Pivoňka Ph.D.

9:00 - 9:10

Zahájení konference

Ing. Jan Pivoňka Ph.D.

zobrazit více

Blok I - Legislativa

zobrazit více

9:10 - 9:50

Strategie EU "Od zemědělce ke spotřebiteli" – budování udržitelných potravinových systémů

zobrazit více
Ing. David Zima

9:50 - 10:30

Novinky v potravinářské legislativě

Ing. David Zima

zobrazit více
Bloková diskuze a následně přestávka

10:30 - 10:50

Bloková diskuze a následně přestávka

zobrazit více

Blok II - Označování potravin

zobrazit více
Ing. Jindřich Pokora

10:50 - 11:30

Současný přístup SZPI ke kontrole kvality a označování potravin

Ing. Jindřich Pokora

zobrazit více
Ing. Pavel Mikoška, Ph.D.

11:30 - 12:10

Nutri-Score jako nástroj srozumitelné komunikace výživových hodnot potravin pro zákazníky

Ing. Pavel Mikoška, Ph.D.

zobrazit více
Bloková diskuze a následně přestávka

12:10 - 13:00

Bloková diskuze a následně přestávka

zobrazit více

Blok III - Udržitelnost při výrobě potravin

zobrazit více
doc. Ing. Vladimír Kočí, Ph.D. MBA

13:00 - 13:40

Balení potravin z pohledu celého životního cyklu

doc. Ing. Vladimír Kočí, Ph.D. MBA

zobrazit více
PhDr. Petr Kopáček

13:40 - 14:20

Trvalá udržitelnost při výrobě potravin z pohledu společnosti Danone

PhDr. Petr Kopáček

zobrazit více
Bloková diskuze a následně přestávka

14:20 - 14:40

Bloková diskuze a následně přestávka

zobrazit více

Blok IV - Potravinové podvody

zobrazit více
Ing. Naděžda Kulišťáková Cahlíková, Ph.D.

14:40 - 15:20

Požadavky norem GFSI v boji proti potravinovým podvodům

Ing. Naděžda Kulišťáková Cahlíková, Ph.D.

zobrazit více
Ing. Jan Pivoňka Ph.D.

15:20 - 16:00

Nové a tradiční analytické metody v boji proti potravinovým podvodům

Ing. Jan Pivoňka Ph.D.

zobrazit více
Bloková diskuze a zakončení konference Ing. Jan Pivoňka Ph.D.

16:00 - 16:30

Bloková diskuze a zakončení konference

Ing. Jan Pivoňka Ph.D.

zobrazit více

Lektoři

Ing. Jan Pivoňka, Ph.D.

Vystudoval obor kvasná chemie a bioinženýrství na VŠCHT Praha, kde následně rovněž obhájil doktorskou práci v oboru technologie potravin. Více než 10 let působí jako odborný asistent na Vysoké škole chemické technologické v Praze, kde se podílí na výuce předmětů souvisejících s kvalitou potravin a systémy řízení včetně vedení bakalářských a…

Více informací a další semináře lektora

Ing. David Zima

Vystudoval obor kvalita a zpracování potravin na Agronomické fakultě ČZU v Praze. Po stáži v zahraničí zahájil svou profesní kariéru na Ministerstvu zemědělství ČR. Věnuje se zejm. oblasti obecného potravinového práva a také zastupování ČR na pracovních skupinách Evropské rady a Komise při projednávání nové legislativy a přípravě pozic na tato…

Více informací a další semináře lektora

Ing. Jindřich Pokora

Působí u Ústředního inspektorátu Státní zemědělské a potravinářské inspekce již 26 let. V současné době zastává pozici ředitele odboru kontroly, laboratoří a certifikace. Je iniciátorem webu Potraviny na pranýři. Za největší současný problém u potravin považuje neustálé inovativní pokusy o zlevnění jejich výroby, což často vede ke snížení kvality,…

Více informací a další semináře lektora

doc. Ing. Vladimír Kočí, Ph.D. MBA

Děkan Fakulty technologie ochrany prostředí VŠCHT, ve své odborné činnosti se věnuje rozvoji ekologicky ohleduplného průmyslu, energetiky a hospodaření. Je odborníkem na metodu posuzování životního cyklu, kterou v České republice rozvíjí a uplatňuje ji v řadě projektů vedoucích ke snížení ekologických škod průmyslových aktivit i ke zvýšení kvality…

Více informací a další semináře lektora

Ing. Pavel Mikoška, Ph.D.

Působí jako viceprezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR a ředitel kvality ve společnosti Albert. Je spoluautorem metodiky soutěže Diamantová liga kvality a zároveň iniciátor projektu věnující se dvojí kvalitě potravin v ČR. Díky jeho iniciativě v zavedení Modelu excelence EFQM ve společnosti Albert, získala společnost Albert v minulosti již…

Více informací a další semináře lektora

Ing. Naděžda Kulišťáková Cahlíková, Ph.D.

Je absolventkou Potravinářské fakulty Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, s doktorským vzděláním v oboru technologie potravin zaměřeným na systémy bezpečnosti a jakosti. Podílí se na pedagogických aktivitách Ústavu konzervace potravin a technologie masa VŠCHT v Praze. Je autorkou/spoluautorkou odborných publikací a studií k implementaci…

Více informací a další semináře lektora

Ing. Jiří Šír

Náměstek ministra zemědělství pro řízení sekce EU a zahraničních vztahů

V roce 1998 ukončil s vyznamenáním studia na Zemědělské fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích a nastoupil na Ministerstvo zemědělství jako referent odboru potravinářské výroby se zaměřením na potravinové právo EU. Od roku 2002 působil jako vedoucí oddělení…

Více informací a další semináře lektora

PhDr. Petr Kopáček

působí ve společnosti Danone jako Public Affairs Manager pro Česko. Ve své pozici má na starost komunikaci a realizaci projektů s profesními asociacemi, institucemi veřejné správy a dalšími klíčovými hráči ve sféře potravinářství, včetně oblasti CSR a trvalé udržitelnosti. Má více než 14 let zkušeností z oblasti Public Affairs, externí a interní…

Více informací a další semináře lektora
!ERR No images found in //image.dashofer.cz/fotogalerie/skp20/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.

Termín a místo konání

1.12.2020

9:00 - 16:30

On-line

Jakmile vypíšeme nový termín, dáme Vám vědět. Nechte nám prosím na sebe kontakt.

Ceny jsou uvedeny bez DPH 21 %.

Předchozí ročníky

Jaký byl předchozí ročník? Dovíte se v této tiskové zprávě.