Seminář

Zákon o potravinách

a nová legislativa pro výrobce potravin

Co přinesla novela zákona č. 174/2021 Sb.?

doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

Od 12. května 2021 je účinná novela zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích. Zákon č. 174/2021 Sb. přinesl mimo jiné dlouho diskutovaný zákaz prodeje tzv. potravin dvojí kvality. Dále byla upravena pravidla pro uvádění loga Česká potravina. Rozšířena byla také oprávnění SZPI provádět kontroly prodeje přes internet. Na všechny podstatné novinky upozorníme na tomto semináři.

Obsah semináře:

  • Změny po novele zákona č. 174/2021 Sb.
  • Základní pojmy.
  • Povinnosti PPP, kteří potraviny vyrábějí, dovážejí a vyvážejí.
  • Povinnosti PPP, kteří uvádějí potraviny na trh.
  • Česká potravina.
  • Dvojí kvalita potravin.
  • Označování potravin zabalených v nepřítomnosti spotřebitele.
  • Označování nebalených potravin.
  • Označování pokrmů – alergeny.
  • Změny pravomocí orgánů státního dozoru.

Seminář je určen pro:

  • provozovatele potravinářských podniků,
  • majitele malých potravinářských podniků,
  • pracovníky odpovídající za dodržování legislativních požadavků na výrobu potravin,
  • ostatní zájemce o změny v potravinářské legislativě. 





Lektor

doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

Absolvovala VŠCHT v Praze, vědeckou hodnost CSc. získala v oboru chemie a analýza potravin, habilitaci v oboru základy konzervace potravin. Působila nejprve jako odborný asistent na VŠCHT, Ústavu konzervace potravin a technologie masa, posléze v drůbežářském průmyslu jako ředitel útvaru výzkumu a vývoje a ve společnosti Boneco jako odborný poradce…

Více informací a další semináře lektora

Termíny a místo konání

24.3.2022

9:00 - 14:00

Praha

Adresa bude upřesněna

Přihlásit Připomenout

3 990,- Kč

24.3.2022

9:00 - 14:00

On-line

Adresa bude upřesněna

Přihlásit Připomenout

3 990,- Kč

Ceny jsou uvedeny bez DPH 21 %.

Názory účastníků

Jakub Svoboda

“Příjemné prostředí, profesionální přístup a zajímavé, praktické informace„