Než zadáté své dotazy, můžete se těšit na tento odborný program:
10:00 Zahájení on-line konference
10:05 - 10:45 Právní regulace označování potravin
Jakub Málek (PEYTON legal)
Dostanete základní přehled relevantních právních témat a českých a evropských právních předpisů regulujících označování potravin. Rozebereme hlavní pravidla a témata označování potravin a poskytneme výhled na připravované změny v této oblasti.
10:45 - 11:30 Označování potravin a nejčastější nedostatky z pohledu Státní zemědělské a potravinářské inspekce
Ing. Simona Mrkvicová (Státní zemědělská a potravinářská inspekce)
Jaké jsou základní požadavky kladené na označování balených a nebalených potravin? Co a jak musí být na baleném výrobku a u nebalených potravin uvedeno? Jaké jsou nejčastěji zjišťované nedostatky v označování potravin?
11:30 - 12:15 Je legislativa pro označování potravin srozumitelná pro výrobce a přínosná pro spotřebitele?
Ing. Tereza Fišerová (UniConsulting, s.r.o.)
Jaká témata v oblasti značení potravin jsou vás nejméně srozumitelná a proč? Zamyslíme se nad otázkou, zda jsou informace na etiketách skutečně jasné a srozumitelné pro spotřebitele a zda jim pomáhají ve výběru potravin. Uslyšíte typické příklady a zajímavosti. A podíváme se na pohled laického spotřebitele.
12:15 - 13:00 Výhody a nevýhody uvádění výživových schémat na obalech potravin
doc. Ing. Kamila Míková, CSc. (VŠCHT Praha)
Výživová schémata mají spotřebitele vést k nákupům zdravějších potravin a přispět tím k prevenci chronických onemocnění souvisejících s výživou. Po světě se zavádějí různá nutriční značení, v Evropě je nejdále systém Nutri-Score. Uvažujete o jeho zavedení? Jaké jsou přednosti a úskalí používání těchto schémat?
13:00 Zakončení on-line konference
Lektoři
Jakub Málek
Je řídícím partnerem PEYTON legal odpovědným zejména za rozvoj a vedení kanceláře a péči o klienty. V rámci své advokátní praxe se specializuje především na pracovní právo, ochranu osobních údajů, transakce, právo obchodních korporací a rovněž na právo a smluvní vztahy v oblastech potravinářského a farmaceutického průmyslu.
Více informací a další semináře lektoraIng. Simona Mrkvicová
Je absolventkou Mendelovy univerzity v Brně oboru Jakost a zdravotní nezávadnost potravin. Působí na Ústředním inspektorátu Státní zemědělské a potravinářské inspekce v Brně jako metodik pověřený metodickým řízením kontrolní činnosti v oblasti obecného označování potravin, značek kvality Klasa a Regionální potravina.
Více informací a další semináře lektoraIng. Tereza Fišerová
Absolvovala Fakultu chemicko-technologickou na Univerzitě Pardubice, obor Hodnocení a analýza potravin. Působí jako odborný poradce v oblasti značení potravin, je auditorkou a školitelkou ve firmě Uniconsulting s.r.o.
Více informací a další semináře lektoradoc. Ing. Kamila Míková, CSc.
Absolvovala VŠCHT v Praze, vědeckou hodnost CSc. získala v oboru chemie a analýza potravin, habilitaci v oboru základy konzervace potravin. Působila nejprve jako odborný asistent na VŠCHT, Ústavu konzervace potravin a technologie masa, posléze v drůbežářském průmyslu jako ředitel útvaru výzkumu a vývoje a ve společnosti Boneco jako odborný poradce…
Více informací a další semináře lektoraTermín a místo konání
2.6.2022
10:00 - 13:00
On-line
Jakmile vypíšeme nový termín, dáme Vám vědět. Nechte nám prosím na sebe kontakt.
Kč