On-line konference

Označování potravin 2022

Legislativa a trendy

Připravte si dotazy, tahle akce je pro vás!

Jakub Málek, Ing. Simona Mrkvicová, doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

Často se nás ptáte, jak správně označit konkrétní potravinu. Víc hlav víc ví, proto se na této konferenci můžete spolehnout hned na tři experty.

2.6.2022

10:00 - 13:00

On-line

Adresa bude upřesněna

Přihlásit Připomenout

3 990,- Kč

Ceny jsou uvedeny bez DPH 21 %.

Než zadáté své dotazy, můžete se těšit na tento odborný program:

09:55 - 10:00 Zahájení konference
Ing. Roman Uvíra (redakce PotravinyInfo.cz)

10:00 - 10:45 Právní regulace označování potravin
Jakub Málek (PEYTON legal)
Dostanete základní přehled relevantních právních témat a českých a evropských právních předpisů regulujících označování potravin. Rozebereme hlavní pravidla a témata označování potravin a poskytneme výhled na připravované změny v této oblasti.

10:45 - 11:30 Označování potravin a nejčastější nedostatky z pohledu Státní zemědělské a potravinářské inspekce
Ing. Simona Mrkvicová (Státní zemědělská a potravinářská inspekce)
Jaké jsou základní požadavky kladené na označování balených a nebalených potravin? Co a jak musí být na baleném výrobku a u nebalených potravin uvedeno? Jaké jsou nejčastěji zjišťované nedostatky v označování potravin?

11:30 - 12:15
Ing. Tereza Fišerová (UniConsulting, s.r.o.)

12:15 - 13:00 Výhody a nevýhody uvádění výživových schémat na obalech potravin
doc. Ing. Kamila Míková, CSc. (VŠCHT Praha)
Výživová schémata mají spotřebitele vést k nákupům zdravějších potravin a přispět tím k prevenci chronických onemocnění souvisejících s výživou. Po světě se zavádějí různá nutriční značení, v Evropě je nejdále systém Nutri-Score. Uvažujete o jeho zavedení? Jaké jsou přednosti a úskalí používání těchto schémat?

Lektoři

Jakub Málek

Je řídícím partnerem PEYTON legal odpovědným zejména za rozvoj a vedení kanceláře a péči o klienty. V rámci své advokátní praxe se specializuje především na pracovní právo, ochranu osobních údajů, transakce, právo obchodních korporací a rovněž na právo a smluvní vztahy v oblastech potravinářského a farmaceutického průmyslu.

Více informací a další semináře lektora

Ing. Simona Mrkvicová

Je absolventkou Mendelovy univerzity v Brně oboru Jakost a zdravotní nezávadnost potravin. Působí na Ústředním inspektorátu Státní zemědělské a potravinářské inspekce v Brně jako metodik pověřený metodickým řízením kontrolní činnosti v oblasti obecného označování potravin, značek kvality Klasa a Regionální potravina.

Více informací a další semináře lektora

doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

Absolvovala VŠCHT v Praze, vědeckou hodnost CSc. získala v oboru chemie a analýza potravin, habilitaci v oboru základy konzervace potravin. Působila nejprve jako odborný asistent na VŠCHT, Ústavu konzervace potravin a technologie masa, posléze v drůbežářském průmyslu jako ředitel útvaru výzkumu a vývoje a ve společnosti Boneco jako odborný poradce…

Více informací a další semináře lektora

!ERR No images found in //image.dashofer.cz/fotogalerie/skpozn/. Images path has to be on the same server. Supported img formats: jpg, jpeg, png, gif.

Termín a místo konání

2.6.2022

10:00 - 13:00

On-line

Adresa bude upřesněna

Přihlásit Připomenout

3990

Ceny jsou uvedeny bez DPH 21 %.