Témata:
Udržitelnost
- Certifikační schémata udržitelnosti
- Přístup a výsledky kontrol imitací živočišných potravin
- Rizika spojená s cirkularitou obalů pro potraviny
- Zelená energie pro potravinářský segment
Kvalita potravin a legislativa
- Novinky v potravinářské legislativě
- Nové techniky šlechtění potravinářských surovin
- Kontaminanty aktuálně – minerální oleje, perfluorované alkany
- Značení výživových hodnot na přední straně obalu
Systémy řízení v potravinářství
- Udržitelnost v požadavcích GFSI standardů
- Ochrana identity potravinářských surovin
- Hygienická a environmentální realita nebalených potravin
- Falšování aktuálně
Lektoři
Ing. Naděžda Kulišťáková Cahlíková, Ph.D.
Je absolventkou Potravinářské fakulty Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, s doktorským vzděláním v oboru technologie potravin zaměřeným na systémy bezpečnosti a jakosti. Podílí se na pedagogických aktivitách Ústavu konzervace potravin a technologie masa VŠCHT v Praze. Je autorkou/spoluautorkou odborných publikací a studií k implementaci…
Více informací a další semináře lektoraIng. Jan Pivoňka, Ph.D.
Vystudoval obor kvasná chemie a bioinženýrství na VŠCHT Praha, kde následně rovněž obhájil doktorskou práci v oboru technologie potravin. Více než 10 let působí jako odborný asistent na Vysoké škole chemické technologické v Praze, kde se podílí na výuce předmětů souvisejících s kvalitou potravin a systémy řízení včetně vedení bakalářských a…
Více informací a další semináře lektoraIng. David Zima
Vystudoval obor kvalita a zpracování potravin na Agronomické fakultě ČZU v Praze. Po stáži v zahraničí zahájil svou profesní kariéru na Ministerstvu zemědělství ČR. Věnuje se zejm. oblasti obecného potravinového práva a také zastupování ČR na pracovních skupinách Evropské rady a Komise při projednávání nové legislativy a přípravě pozic na tato…
Více informací a další semináře lektoradoc. Ing. Helena Čížková, Ph.D.
Od roku 2001 pracuje na VŠCHT Praha na Ústavu konzervace potravin. Podílela se na přípravě akreditovaného programu magisterského studia oboru Technologie potravin, v rámci kterého přednáší zavedený předmět Autenticita potravin a detekce falšování i jeho anglickou mutaci Food Traceability and Authenticity. Její pedagogická i výzkumná činnost je…
Více informací a další semináře lektoraIng. Lukáš Vápenka, Ph.D.
Absolvent oboru Technologie potravin na Fakultě potravinářské a biochemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, na které se aktuálně věnuje pedagogickým a vědeckým činnostem. Od svého studia doposud se intenzivně zabývá problematikou balení potravin, především studiem aktivních systémů balení potravin, balením potravin v…
Více informací a další semináře lektoraMgr. Ing. Eva Singrová
Vystudovala obor Potravinářská chemie a technologie na Vysokém učení technickém v Brně a o 2 roky později dokončila program Právo a právní věda na Masarykově univerzitě v Brně. Působí na Ústředním inspektorátu Státní zemědělské a potravinářské inspekce v Brně jako metodik pověřený metodickým řízením kontrolní činnosti v oblasti obecného označování…
Více informací a další semináře lektora