Seminář

Ochrana osobních údajů, archivace dat, osobní spis

Nakládejte správně s osobními údaji zaměstnanců

Ing. Růžena Klímová

Na semináři se seznámíte s problematikou ochrany osobních údajů v oblasti mzdové a personální agendy podle zákona č. 110/2019 Sb. a obecného nařízení EU, známého pod zkratkou GDPR. Získáte informace, kdy je nutné mít souhlas se zpracováním osobních údajů, kdy je to nadbytečné, co je citlivý osobní údaj a jak je nutné s ním zacházet. Též se dozvíte, jaké jsou archivační lhůty všech dokumentů v personální a mzdové agendě, jaké jsou formy archivace dat a jak se provádí skartace dokumentů.

Seminář je určen:

mzdovým účetním, personalistům a ostatním osobám, které chtějí získat informace v dané oblasti.

1) Ochrana osobních údajů

  • Právní úprava
  • Definice pojmů osobní údaj, citlivý údaj , biometrický údaj, anonymní údaj, subjekt údajů, správce údajů, zpracovatel údajů, pověřenec
  • Zpracování osobních údajů, uchovávání osobních údajů, archivace údajů, výmaz údajů (být zapomenut).
  • souhlas se zpracováním osobních údajů – kdy je nutný, kdy nikoliv
  • Povinnosti při zpracování osobních údajů
  • Povinnosti při zpracování citlivých údajů
  • Práva subjektu údajů
  • Likvidace osobních údajů
  • Úřad pro ochranu osobních údajů
  • Přestupky, správní delikty
  • Kamerový systém
  • Osobní spis, obsah spisu, ochrana osobních údajů v osobním spisu
  • Inzerát a osobní údaje uchazeče o zaměstnání
  • Ochrana osobních údajů v souvislosti s mimořádnými opatřeními v souvislosti s onemocněním covid-19, archivace povinných evidencí, rozsah  evidencí

 2) Archivace dat

  • Právní úprava
  • Základní pojmy – dokument, původce dokumentu, spisová služba, archiválie, archiv, registratura, archivní zpracování, označování dokumentů symboly A,S,V
  • Evidence dokumentů, archivace dokumentů a vyřazování dokumentů
    - archivace  analogová a digitální
    - digitální archivace vlastní a jiným subjektem a povinnosti vůči  OSSZ
  • Spisová služba – pro veřejnoprávní původce (jen stručně)
  • Ochrana archiválií
  • Síť archivů v ČR
  • Archivační lhůty jednotlivých dokumentů mzdové a personální agendy
    - mzdový list, doklady o pracovněprávních náležitostech
    - doklady o vzniku, trvání a ukončení PPV
    - vnitřní předpisy
    - prémiové řády
    - docházka do zaměstnání
    - doklady o pracovním volnu bez náhrady příjmu
    - dovolenky
    - důtky, výtky, pozitivní hodnocení zaměstnance
    - pracovní výkazy
    - účetní záznamy
    - doklady o srážkách ze mzdy
    - doklady o zdravotním pojištění a sociálním zabezpečení, nemocenském pojištění, ELDP, atd.
    -  mzdové a účetní rekapitulace
    - výplatní lístky

3) Osobní spis

  •     Obsah osobního spisu a jeho ochrana
  •     Práva zaměstnance ve vztahu k osobnímu spisu

4) Dotazy posluchačů 

Výhody pro Vás

Bezproblémový přenos
  • Zúčastněte se on-line, je to snadné.
  • Ušetříte čas a náklady na dopravu.
  • Webinář si můžete pustit kdekoliv, na jakémkoliv zařízení, stačí připojení na internet a sluchátka.
  • Nemusíte nic instalovat, stačí připojit se na naše stránky a my vás provedeme potřebným nastavením. Odkaz vám zašleme den před konáním a také hodinu před začátkem webináře.
  • Garantujeme vám plnou technickou podporu před i během přenosu - telefonicky, e-mailem či pomocí on-line chatu. Nemusíte mít žádné technické dovednosti.
  • Pro přenos používáme špičkové vybavení a intuitivní streamovací prostředí.
  • Během školení můžete lektorovi položit dotaz prostřednictvím chatu.
Občerstvení
  • Občerstvení zajišťujeme po celou dobu konání semináře,
  • K dispozici máte kávu, čaj, vodu.
  • Během coffee breaku sladké či slané občerstvení.
Kvalitní podklady
  • Získáte špičkové pracovní materiály zpracované lektorem.
Odpovědi odborníka
  • Získáte odpovědi na své dotazy k tématu semináře.
  • Můžete je položit přímo na semináři.
  • Máte-li dotaz ještě před začátkem semináře, pošlete nám ho na info@kursy.cz
Osvědčení o absolvování
  • Osvědčení o vaši účasti na školení vám zašleme automaticky e-mailem.
  • Obsahuje název semináře, datum konání a časový rozsah.
  • Všechna osvědčení vám také schováváme na našich stránkách v sekci Můj účet, můžete tak své vzdělávání doložit i zpětně.
Sledujte i ze záznamu
  • Nehodí se vám termín semináře? Přihlaste se i tak a podívejte se na jeho záznam.
  • Záznam máte dostupný 7 dní po skončení semináře.
  • Najdete ho na stejné adrese jako původní live stream.
  • K jeho přehrání nemusíte nic instalovat.

Lektor

Ing. Růžena Klímová

V roce 1973 absolvovala VŠE, obor učitelství ekonomických předmětů. Dvouleté postgraduální studium absolvovala  na obchodní fakultě VŠE v r. 1979.

Od roku 1973 pracovala ve velké obchodní organizaci nejprve jako odborný specialista, později jako vedoucí mzdového odboru. Obdobnou  funkci vykonávala na ČVUT - Správa kolejí a menz. Pracovala na MZV…

Více informací a další semináře lektora

Termíny a místo konání

24.4.2024

9:00 - 14:00

On-line

Tento termín již nelze objednat. Jakmile vypíšeme nový, dáme Vám vědět. Nechte nám prosím na sebe kontakt.

4 990,- Kč

Ceny jsou uvedeny bez DPH 21 %.