On-line seminář

Procesní kontaminanty v potravinách

- legislativní požadavky

Víte, jak zmírnit výskyt nežádoucích látek v potravinách?

doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

Procesní kontaminanty jsou nežádoucí sloučeniny, které vznikají v potravinách při jejich zpracování. V průmyslu se sledují zejména akrylamid, furan či monochlorpropandiol (MCDP). Na semináři se dovíte, jaká legislativa se na tyto látky vztahuje a jaká jsou oficiální doporučení pro zmírnění jejich výskytu.

Obsah on-line semináře:

  • Procesní kontaminanty
  • Akrylamid – vznik a výskyt v potravinách
  • Akrylamid – legislativní požadavky (nařízení (EU) č. 2017/2158)
  • Akrylamid – zmírňující opatření pro vybrané potraviny:
    • hranolky a další smažené výrobky z krájených brambor,
    • bramborové lupínky, snacky, krekry a jiné výrobky z bramborového těsta,
    • chléb,
    • snídaňové cereálie (s výjimkou ovesné kaše),
    • jemné pečivo: keksy, sušenky, suchary, cereální tyčinky, oplatky, suchary, knäckerbroty,  náhražky chleba, perník apod.
    • pražená káva a instantní (rozpustná) káva,
    • náhražky kávy 
    • potraviny pro malé děti a obilné příkrmy určené pro kojence a malé děti.
  • Furan – výskyt a legislativní požadavky
  • MCPD - výskyt a legislativní požadavky

On-line semináře - vzdělávejte se kdekoliv

On-line seminář neboli webinář je způsob vzdělávání přes internet vedený lektorem v reálném čase. Zúčastnit se ho můžete kdekoliv. Stačí Vám k tomu jen počítač s internetem a sluchátka. Během školení můžete lektorovi položit dotaz prostřednictvím chatu. On-line semináře probíhají v aplikaci Adobe Connect, MS Teams nebo Cisco Webex. Odkaz k přihlášení do virtuální místnosti Vám pošleme den před konáním semináře na e-mailovou adresu uvedenou v objednávce.

Výhody pro Vás

Bezproblémový přenos
  • Zúčastněte se on-line, je to snadné.
  • Ušetříte čas a náklady na dopravu.
  • Webinář si můžete pustit kdekoliv, na jakémkoliv zařízení, stačí připojení na internet a sluchátka.
  • Nemusíte nic instalovat, stačí připojit se na naše stránky a my vás provedeme potřebným nastavením. Odkaz vám zašleme den před konáním a také hodinu před začátkem webináře.
  • Garantujeme vám plnou technickou podporu před i během přenosu - telefonicky, e-mailem či pomocí on-line chatu. Nemusíte mít žádné technické dovednosti.
  • Pro přenos používáme špičkové vybavení a intuitivní streamovací prostředí.
  • Během školení můžete lektorovi položit dotaz prostřednictvím chatu.
Kvalitní podklady
  • Získáte špičkové pracovní materiály zpracované lektorem.
Odpovědi odborníka
  • Získáte odpovědi na své dotazy k tématu semináře.
  • Můžete je položit přímo na semináři.
  • Máte-li dotaz ještě před začátkem semináře, pošlete nám ho na info@kursy.cz
Osvědčení o absolvování
  • Osvědčení o vaši účasti na školení vám zašleme automaticky e-mailem.
  • Obsahuje název semináře, datum konání a časový rozsah.
  • Všechna osvědčení vám také schováváme na našich stránkách v sekci Můj účet, můžete tak své vzdělávání doložit i zpětně.
Sledujte i ze záznamu
  • Nehodí se vám termín semináře? Přihlaste se i tak a podívejte se na jeho záznam.
  • Záznam máte dostupný 7 dní po skončení semináře.
  • Najdete ho na stejné adrese jako původní live stream.
  • K jeho přehrání nemusíte nic instalovat.

Lektor

doc. Ing. Kamila Míková, CSc.

Absolvovala VŠCHT v Praze, vědeckou hodnost CSc. získala v oboru chemie a analýza potravin, habilitaci v oboru základy konzervace potravin. Působila nejprve jako odborný asistent na VŠCHT, Ústavu konzervace potravin a technologie masa, posléze v drůbežářském průmyslu jako ředitel útvaru výzkumu a vývoje a ve společnosti Boneco jako odborný poradce…

Více informací a další semináře lektora

Termíny a místo konání

24.6.2021

9:00 - 14:00

On-line

Tento termín již nelze objednat. Jakmile vypíšeme nový, dáme Vám vědět. Nechte nám prosím na sebe kontakt.

3990

Ceny jsou uvedeny bez DPH 21 %.