On-line seminář

Snižování produkce potravinového odpadu

- praktické náměty a návody

Ing. et Ing. Katarína Kajánková, Ph.D.

Potravinový odpad představuje nejen etický a ekologický problém, ale také zbytečné ekonomické ztráty. V návaznosti na evropské i národní cíle v oblasti snižování potravinového odpadu vás seminář provede aktuální legislativou, novými povinnostmi i praktickými nástroji, jak optimalizovat produkci potravinového odpadu.

Členské státy EU se zavazují do roku 2030 snížit produkci potravinového odpadu o 30 % v distribuční síti, maloobchodech, gastroprovozech i domácnostech a o 10 % ve výrobě a zpracování potravin. Ukážeme konkrétní opatření pro školní jídelny, nemocnice, výrobní podniky i maloobchod. Budeme hledat možnosti i pro zařazení vedlejších produktů z výroby potravin a dozvíte se, jak optimálně měřit a vykazovat potravinový odpad, jak zapojit zaměstnance i veřejnost, případně jaké dotační příležitosti lze využít. Přijďte si pro inspiraci i konkrétní plán kroků, který můžete ihned aplikovat ve své organizaci.

Lektor

Ing. et Ing. Katarína Kajánková, Ph.D.

pracuje jako poradkyně pro ekologii ve společnosti Recovera Využití zdrojů a.s. a také přednáší na Fakultě životního prostředí Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. Ve své odborné činnosti se mj. zabývá řešením projektů v oblasti Oběhového hospodářství. Zajímá se o problematiku nakládání a optimálního využití potravinových odpadů a také…

Více informací a další semináře lektora

Termíny a místo konání

23.6.2025

10:00 - 12:00

On-line

Cisco Webex

Ceny jsou uvedeny bez DPH 21 %.